Διατροφή τυριού jarlsberg

Σπατάλη με τρύπες, το τυρί Jarlsberg μοιάζει με ελβετικό τυρί και έχει μια ήπια γεύση με καρύκευμα. Το τυρί είναι φτιαγμένο από αγελαδινό γάλα και παρέχει πολλές βασικές βιταμίνες και μέταλλα. Το τυρί Jarlsberg είναι επίσης αρκετά ευπροσάρμοστο ώστε να συνδυάζεται με πολλά διαφορετικά τρόφιμα για να δημιουργήσει μια ποικιλία από γεύματα και σνακ.

Θερμίδες και λίπος

Μια μερίδα 1 κουταλάκι του τυριού Jarlsberg περιέχει 100 θερμίδες και 8 γραμμάρια λίπους, που είναι περίπου το 12 τοις εκατό του συνιστώμενου διαιτητικού επιδόματος. Η ίδια μερίδα περιέχει επίσης 5 γραμμάρια κορεσμένου λίπους, το οποίο είναι το ένα τέταρτο του RDA. Η American Heart Association προειδοποιεί ότι θα πρέπει να περιορίσετε την πρόσληψη λίπους, ειδικά κορεσμένων λιπαρών, διότι πάρα πολλά μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα χοληστερόλης σας και να αυξήσουν την πιθανότητα εμφάνισης καρδιακών παθήσεων. Στόχος είναι να διατηρήσετε την πρόσληψη κορεσμένου λίπους σε λιγότερο από 7 τοις εκατό της ημερήσιας θερμιδικής σας πρόσληψης, συνιστά η AHA.

Ασβέστιο και άλλα θρεπτικά συστατικά

Μια ουγγιά του τυριού Jarlsberg παρέχει 20 τοις εκατό των 1.000 χιλιοστογράμμων ασβεστίου που πρέπει να έχετε κάθε μέρα. Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για τα ισχυρά οστά και τα δόντια. Το ίδιο μέρος του τυριού Jarlsberg παρέχει επίσης 7 γραμμάρια πρωτεΐνης, το οποίο είναι το 15 τοις εκατό των 46 γραμμάρια που χρειάζονται καθημερινά οι γυναίκες και το 13 τοις εκατό των 56 γραμμαρίων που χρειάζονται οι άνδρες κάθε μέρα, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Το νάτριο είναι ένα μειονέκτημα

Μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή σας πίεση, γεγονός που συμβάλλει σε υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου. Το τυρί, συμπεριλαμβανομένου του Jarlsberg, είναι συνήθως αρκετά υψηλό σε νάτριο. Μια ουγγιά του τυριού Jarlsberg περιέχει 180 χιλιοστόγραμμα νατρίου. Αυτό μεταφράζεται στο 12 τοις εκατό του ημερήσιου ορίου των 1.500 χιλιοστογραμμάρια που συνιστά η American Heart Association.

Συμπεριλαμβανομένου του τυριού Jarlsberg στη διατροφή σας

Αν δεν θέλετε να παραιτηθείτε από τις κανονικές σας μερίδες του τυριού Jarlsberg, σκεφτείτε να το αντικαταστήσετε για μια έκδοση με μειωμένη περιεκτικότητα σε λιπαρά. Μια ουγγιά τυριού Jarlsberg με μειωμένο λίπος περιέχει 70 θερμίδες και 3,5 γραμμάρια λίπους, εκ των οποίων 2 γραμμάρια είναι κορεσμένα. Η έκδοση μειωμένου λίπους περιέχει επίσης λιγότερα νάτριο, με 130 χιλιοστόγραμμα ανά μερίδα. Θα έχετε επίσης 9 γραμμάρια πρωτεΐνης και 20 τοις εκατό των καθημερινών σας αναγκών σε ασβέστιο σε μια μερίδα τυριού Jarlsberg με μειωμένο λίπος.