Είναι το ξίδι ok για τις έγκυες γυναίκες;

Η κατανάλωση τροφής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι γεμάτη ανησυχία και φόβο, δεδομένου ότι ορισμένα τρόφιμα είναι εκτός ορίων και πολλά άλλα τρόφιμα υπάρχουν κάπου στη γκρίζα περιοχή μεταξύ κινδύνου και πλήρους ασφάλειας. Βεβαιωθείτε ότι το ξίδι είναι ασφαλές για κατανάλωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επιπλέον, θα το βρείτε επίσης χρήσιμο για τον καθαρισμό των δουλειών, επειδή θα θέλετε να περιορίσετε την έκθεσή σας σε εμπορικά προϊόντα καθαρισμού.

Ασφαλής κατανάλωση

Το ξίδι δεν εμφανίζεται στον κατάλογο τροφίμων της Αμερικανικής Εγκυμοσύνης για να αποφύγει. Μια βουτιά ξιδιού σε μια σαλάτα ή μια συνταγή που περιλαμβάνει ξύδι είναι ασφαλείς τρόποι για να καταναλώσετε το προϊόν και δεν θα θέσει την εγκυμοσύνη σας σε κίνδυνο. Στην πραγματικότητα, πολλές γυναίκες πίνουν ένα φίλτρο ξιδιού για να βοηθήσουν στην ανακούφιση της πρωινής ασθένειας, σύμφωνα με τον Stacey Rosenberg, συγγραφέα της “Φυσικής Εγκυμοσύνης, Φυσικού Μωρού”. Αυτές οι γυναίκες απορροφούν οργανικά οστά – μαγειρεμένα, φυσικά – στο ξίδι μηλίτη μήλου, το οποίο απελευθερώνει ασβέστιο στο υγρό. Μια μικρή ποσότητα της προκύπτουσας λύσης μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε την πρωινή ασθένεια, καθώς και να προμηθεύσετε το αγέννητο μωρό σας με μια επιπλέον δόση ασβεστίου.

Συνδεδεμένοι κίνδυνοι

Λάβετε υπόψη ότι πολλά τρόφιμα που μπορεί να περιέχουν ξίδι είναι εκτός ορίων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η APA προειδοποιεί για το να μην τρώει λαχανικά που δεν έχουν υποστεί ξήρανση · μην χρησιμοποιείτε ξίδι για να ντύσετε φρέσκα πράσινα που δεν έχουν πλυθεί. Ενώ το ίδιο το ξίδι δεν ενέχει κανένα κίνδυνο, τα άπλυτα λαχανικά μπορούν να μολυνθούν από το τοξοπλάσμα gondii, ένα παράσιτο που μπορεί να προκαλέσει τοξοπλάσμωση. Η τοξοπλάσμωση μπορεί να προκαλέσει πρόωρη χορήγηση και χαμηλό βάρος κατά τη γέννηση, καθώς και πιο σοβαρές καταστάσεις όπως επιληπτικές κρίσεις στα βρέφη και διανοητική καθυστέρηση, σύμφωνα με την APA. Μην τρώτε ωμά ή βρασμένα ψάρια ή οστρακοειδή, όπως στρείδια, με σάλτσες ξιδιού. Και πάλι, το ξύδι δεν είναι επικίνδυνο, αλλά τα άψητα ή ακατέργαστα θαλασσινά μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα.

Καρδιακές λύπες

Αν και είναι ασφαλές, το ξίδι είναι όξινο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να προκαλέσει καούρα, σύμφωνα με τους Marguerite Patten, O.BE και Jeannette Ewin, Ph.D., συγγραφείς του “The Healthy Gut Cookbook”. Η καούρα είναι πιθανή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, επειδή η αυξημένη ποσότητα προγεστερόνης στο σώμα σας προκαλεί τη βαλβίδα που εμποδίζει τα οξέα του στομάχου να φτάσουν στον οισοφάγο σας για να χαλαρώσουν, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο καούρας, σύμφωνα με το APA. Αποφεύγοντας τα όξινα τρόφιμα είναι ένας τρόπος να μειώσετε τις πιθανότητες ότι θα αναπτύξετε αυτήν την δυσάρεστη κατάσταση. Εάν τρώτε ξίδι και αισθανθείτε την καούρα, δοκιμάστε να έχετε ένα ποτήρι ή γάλα ή μια μερίδα γιαούρτι, τα οποία και τα δύο μπορούν να διευκολύνουν την αίσθηση καψίματος, λέει η APA.

Ο καθαρισμός είναι εντάξει

Αν και τα περισσότερα εμπορικά καθαριστικά είναι ασφαλή για χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αυτό ισχύει μόνο εάν καθαρίζετε σε καλά αεριζόμενο χώρο όπου δεν θα εισπνεύσετε ισχυρούς καπνούς και αν φοράτε προστατευτικά γάντια, σημειώνει η APA. Το ξίδι είναι ένα φυσικό προϊόν καθαρισμού και μπορεί να κρατήσει τους καθρέφτες, τα παράθυρα και τα δάπεδα υγιεινά και αφρώδη. Βάλτε λευκό ξύδι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και χρησιμοποιήστε το για να σκουπίσετε τους καθρέφτες και τα παράθυρά σας. Ή συνδυάστε το λευκό ξύδι με ζεστό νερό και χρησιμοποιήστε το μείγμα για να σκουπίσετε τα πατώματά σας. Εάν ανησυχείτε για εμπορικό προμήθειες καθαρισμού, μιλήστε στο γιατρό σας για να χαλαρώσετε τους φόβους σας ή να μεταβείτε στο ξύδι μέχρι να παραδώσει.