Κιτρικό μαγνήσιο για δυσκοιλιότητα στα παιδιά

Η δυσκοιλιότητα μπορεί να είναι μια δυσάρεστη ή ακόμα και οδυνηρή κατάσταση για το παιδί. Είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα, αλλά μπορεί να σας προκαλέσει δυσφορία στο παιδί καθώς προσπαθείτε να ανακουφίσετε τα συμπτώματά του. Το κιτρικό μαγνήσιο είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία της δυσκοιλιότητας στην παιδική ηλικία, αλλά θα πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν το δώσετε στο παιδί σας. Αυτό το φάρμακο μπορεί να αντιδράσει με άλλες ουσίες, καθώς και να προκαλέσει επικίνδυνες παρενέργειες σε ορισμένα παιδιά. Μάθετε περισσότερα για να διαπιστώσετε εάν το κιτρικό μαγνήσιο μπορεί να είναι μια πιθανώς αποτελεσματική θεραπεία για το δυσκοιλιζόμενο παιδί σας.

Δυσκοιλιότητα

Η πιο συνηθισμένη αιτία της παιδικής δυσκοιλιότητας είναι μια ανεπαρκής ποσότητα ίνας ή νερού ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής. Εάν το παιδί σας τρώει μια μεγάλη ποσότητα λιπαρών ή ζαχαρούχων τροφίμων, είναι επίσης πιο πιθανό να γίνει δυσκοιλιότητα. Η παραβίαση της ανάγκης χρήσης του χώρου υγιεινής μπορεί επίσης να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα και μπορεί να χειροτερεύσει όσο περισσότερο το παιδί σας κρατά το σκαμνί του. Το παιδί σας είναι δυσκοιλιζόμενο όταν περνάει το σκαμπό λιγότερο συχνά από το κανονικό, εάν το σκαμνί του είναι σκληρό και στεγνό ή εάν Έχει δυσκολία ή πόνο ενώ προσπαθεί να έχει μια κίνηση του εντέρου.

Κιτρικό μαγνήσιο

Το κιτρικό μαγνήσιο χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του γαστρεντερικού σωλήνα, καθώς και για τη θεραπεία της δυσκοιλιότητας. Λειτουργεί με τον καθαρισμό των εντέρων και την αποσκλήρυνση του σκαμνιού, γεγονός που διευκολύνει το παιδί σας να εξαλείψει τα κόπρανα. Το κιτρικό μαγνήσιο αυξάνει επίσης την ποσότητα νερού στο εντερικό σωλήνα του παιδιού σας, γεγονός που μπορεί να διευκολύνει την κίνηση του εντέρου. Το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο που βοηθά στη συστολή των μυών, το οποίο μπορεί επίσης να κάνει το φάρμακο ως αποτελεσματική θεραπεία για την παιδική δυσκοιλιότητα.

Δοσολογία και Χρήση

Μην πάρετε το δυσκοιλιωμένο παιδί σας κιτρικό μαγνήσιο χωρίς να μιλήσετε πρώτα με τον παιδίατρο. Εάν ο γιατρός σας συνταγογραφήσει κιτρικό μαγνήσιο, σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε τις οδηγίες δοσολογίας ακριβώς για να αποφύγετε τις αρνητικές παρενέργειες. Το KidsHealth συνιστά τη ψύξη του φαρμάκου για τη βελτίωση της γεύσης. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε το φάρμακο με χυμό ή νερό. Αποθηκεύστε το σε θερμοκρασία δωματίου και μακριά από το παιδί σας.

Προφυλάξεις

Το κιτρικό μαγνήσιο μπορεί να είναι επικίνδυνο εάν το παιδί σας καταναλώνει περισσότερο από το καθορισμένο ποσό. Μην προσφέρετε στο παιδί σας διπλές δόσεις. Παρακολουθήστε τις συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες που περιλαμβάνουν το αέριο, την διάρροια και τον πόνο στην κοιλιά. Οι πιο σοβαρές παρενέργειες μπορεί να υποδεικνύουν αλλεργία και περιλαμβάνουν εξάνθημα, δυσκολία στην αναπνοή, σφίξιμο στο στήθος και πρήξιμο. Καλέστε αμέσως το γιατρό του παιδιού σας ή τη μονάδα έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ανάγκης εάν παρουσιαστούν αυτά τα συμπτώματα. Το κιτρικό μαγνήσιο μπορεί να αλληλεπιδράσει με άλλα φάρμακα που λαμβάνει το παιδί σας, οπότε βεβαιωθείτε ότι ο γιατρός και ο φαρμακοποιός του παιδιού σας γνωρίζουν ποια φάρμακα παίρνει το παιδί σας σε τακτική βάση. Εάν το παιδί σας έχει νευρική νόσο, νεφρική νόσο ή μυασθένεια gravis, μην δώσετε το κιτρικό μαγνήσιο χωρίς να μιλήσετε πρώτα με το γιατρό σας.