Φακές για τη δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα μπορεί να σας προκαλέσει εντερική δυσφορία και να αυξήσετε τον κίνδυνο ανάπτυξης αιμορροΐδων. Σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη Πληροφοριών για τις Πεπτικες Νόσους, μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες συμβάλλει στις τακτικές κινήσεις του εντέρου και συμβάλλει στην πρόληψη και αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Οι φακές περιέχουν διαλυτές ίνες, οι οποίες όχι μόνο βοηθούν στη δυσκοιλιότητα, αλλά βοηθούν επίσης στη μείωση του κινδύνου καρδιακής νόσου. Φάτε τη σούπα φακής για ένα γεύμα υψηλής περιεκτικότητας σε ίνες, για να βοηθήσετε να έχετε τακτικές κινήσεις του εντέρου.

Δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα οφείλεται σε διάφορους παράγοντες. Εάν δεν έχετε κινήσεις του εντέρου σε μια εβδομάδα, ή μόνο μία ή δύο, έχετε δυσκοιλιότητα. Δυσκοιλιότητα συμβαίνει όταν η ύλη που κινείται μέσω του πεπτικού σας συστήματος επιβραδύνεται λόγω ορμονών, ηλικίας, εγκυμοσύνης ή έλλειψης ινών στη διατροφή σας. Μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες μπορεί να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα του πεπτικού σας συστήματος και να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τις κινήσεις του εντέρου απαλές.

Ίνα σε φακούς

Ένα φλιτζάνι φακές περιέχει 30,5 γραμμάρια ίνας, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ. Η τυπική αμερικανική δίαιτα είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες, οπότε 1 φλιτζάνι σούπας φακής προχωρά πολύ προς την επίτευξη της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας ινών, η οποία είναι 25 έως 35 γραμμάρια, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Διαιτολογίας. Τα φακελάκια περιέχουν διαλυτή ίνα, η οποία είναι ο τύπος ινών που μετατρέπεται σε πηκτή όταν βρέχεται. Οι διαλυτές ίνες εμποδίζουν την απορρόφηση της διαιτητικής χοληστερόλης και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και υψηλής χοληστερόλης στον ορό.

Αδιάλυτο Fiber

Αδιάλυτες ίνες είναι το μέρος των φρούτων και των λαχανικών που περνούν μέσα από τα έντερα σας. Αυτός ο τύπος ινών αποτελεί τον κύριο όγκο των κινήσεων του εντέρου σας και σας βοηθά να κρατήσετε το θέμα να κινείται καλά μέσα από τα έντερα σας. Ένα από τα πλεονεκτήματα της προετοιμασίας και της κατανάλωσης φακής σούπας είναι ότι μπορείτε να προσθέσετε μια ποικιλία λαχανικών και να αυξήσετε την ποσότητα των αδιάλυτων ινών στη διατροφή σας.

Ιδέες σούπας

Οι φακές δεν χρειάζεται να εμποτιστούν πριν από το μαγείρεμα, ώστε να μπορείτε να φτιάχνετε σάλτσα φακής πιο γρήγορα από το να κάνετε σούπα με άλλα όσπρια. Προσθέστε κομμένα καρότα, κολοκυθάκια και λάχανο στη σάλτσα φακής σας για να αυξήσετε τις ίνες. Μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικά καρυκεύματα, όπως βασιλικό ή κάρυ, για να αλλάξετε τις γεύσεις στη σούπα σας. Χρησιμοποιήστε το απόθεμα κοτόπουλου για πρόσθετη γεύση ή υποκατάστατο ζωμό λαχανικών για να προετοιμάσετε ένα vegan πιάτο.